Capturează pietrele adversarului aflate în atari

Poți face clic cu mausul pe tabla de joc pentru a captura pietrele adversarului. Dacă ai greșit, apasă butonul Reluare și mai încearcă până vei primi un mesaj de felicitări.

Vom folosi aici o tablă de 9x9. În mod normal, Go-ul se joacă pe tablă de 19x19 (numită goban), dimensiunile mai reduse fiind recomandate pentru începători.


Negrul e la mutare. Trebuie să capturezi o piatră albă în atari:

Aplicația WGo.js nu a putut fi pornită.

Negrul mută. Două pietre albe sunt în atari. Capturează-le cu o singură mutare:

Aplicația WGo.js nu a putut fi pornită.

Negrul mută. Chiar dacă mai sunt și alte pietre în jur, ai același lucru de făcut:

Aplicația WGo.js nu a putut fi pornită.

Poți relua problemele de mai sus de câte ori vrei, până te lămurești complet. Dacă ai înțeles totul, îți acord rangul de 50 kyu, cel mai mic din sistemul meu personal de clasificare. smiley

Sistemul de ranguri în Go

În lumea Go-ului amator, aproximativ 30 kyu e cel mai mic rang. Pe măsură ce acest număr scade, jucătorul e mai puternic. De exemplu, un jucător care a învățat regulile și a jucat o partidă, are 30 kyu. Pe măsură ce joacă și capătă experiență, el va progresa la 29 kyu, apoi la 28 kyu și așa mai departe, până la 1 kyu.

După 1 kyu urmează, pe scara valorică, 1 dan (shodan), apoi 2 dan, 3 dan, etc. Jucătorii amatori sunt cotați până la 7 dan iar cei profesioniști până la 9 dan, însă aceștia din urmă sunt cu câteva ranguri mai puternici decât amatorii. De exemplu 1 dan profesionist e echivalent cu 5 dan amator.

Credem în educația gratuită și în dreptul la educație. Contact: [email protected]
2007-2024 invatasingur.ro