Cursul interactiv de Go se încheie aici.

Probabil că acum poți aprecia frumusețea, simplitatea și, în același timp, complexitatea acestui fascinant joc. După cum ai văzut, regulile jocului se pot învăța în câteva minute, dar îți trebuie o viață întreagă pentru a-i stăpâni strategia.
Ce poți face pentru a savura în continuare plăcerea jocului și pentru a-i pătrunde tainele?

1. Joacă multe partide


Go este un joc. Joacă cât mai multe partide. Vei progresa astfel foarte rapid. Dacă nu ai cu cine juca, intră pe un server de Go. Vei găsi mii de jucători din toată lumea, mulți dintre ei dispuși chiar să te ajute, iar alții mai începători decât tine.

  • online-go.com - Un server web modern cu o comunitate mare și prietenoasă. Singurul server unde poți juca atât jocuri live, cât și prin corespondență.
  • KGS - Un loc gratuit și ușor de folosit
  • WING - Servere de Go din Japonia
  • IGS (Internet Go Server) - Cel mai mare server de Go. Câteva sute de oameni joacă permanent!

De asemenea, poți juca cu programele pe calculator. Există mai multe programe. Aceste programe nu sunt foarte puternice ca tărie de joc, dar le poți folosi o perioadă.

Igowin este unul din cele mai bune programe pentru începători. Este gratuit.

2. Privește pe alții cum joacă

Pe serverele de Go poți urmări partide în desfășurare. Astfel îți poți îmbunătăți jocul, observând mutări ale jucătorilor mai puternici și încercând să le întelegi. Studiul partidelor de jucători profesioniști, uneori comentate chiar de ei înșiși, este cel mai eficient mod de a învăța.

3. Rezolvă probleme

Problemele de Go prezintă situații tactice locale pe tabla de joc, în care trebuie să formezi un grup viu, să capturezi un grup, sau să îndeplinești diferite alte obiective. Rezolvarea acestor probleme te poate familiariza cu multe din tehnicile folosite în jocul de Go.

Succes!

Credem în educația gratuită și în dreptul la educație. Contact: [email protected]
2007-2024 invatasingur.ro